Make-over

“Niet gelijk nee zeggen.” Zo klonken de woorden van Victor toen hij Melanie en Levi sprak over een te koop staande woning aan de Sacharovlaan, die perfect overeenkwam met hun wensen. Waarom niet gelijk nee zeggen, zou je je afvragen? Sommige woningen zijn parels in de dop. Je ziet het niet direct, maar de ruimte en sfeer zijn perfect voor een bepaald koppel of gezin. Als makelaar de taak om een echte matchmaker te zijn.

In november 2020 liep het getrouwde jonge stel uit Hellevoetsluis voor het eerst de woning binnen. “Ik was op slag verliefd op de ruimte. We zagen de potentie in het huis. Aan de buitenkant vond ik er niets aan en had ik het ook direct afgewezen. Maar Victor kreeg gelijk. Dit werd ons droomhuis.” Met de nadruk op het werkwoord ‘worden’ want deze woning heeft een heuse transformatie ondergaan. Alle muren zijn blijven staan maar je herkent de inrichting niet meer terug. Denk aan goud glitterstuukwerk, zwarte deuren en kozijnen, een PVC-visgraat vloer, een warme sfeer en gebruik van natuurtinten en producten à la Eric Kuster….

Het belangrijkste aan een nieuwe woning vond Melanie een leefkeuken. Hier koos ze de woning daarom op uit. Met ‘van den Berg’ als achternaam hoef je in Hellevoetsluis niet lang na te denken bij welke keukenleverancier deze vandaan moet komen. En voor Melanie en Levi al helemaal niet; de broers van Levi (Stony en Bres van den Berg – Van den Berg Keukens) alsook zijn ouders stonden direct te springen om een prachtig exemplaar voor hen te ontwerpen. En wat voor één?

De oorspronkelijk keuken was aan de voorzijde van de woning gesitueerd. Deze ruimte was te klein voor Melanie haar dromen waarna ze de keuken hebben verplaatst naar de zijkant. De vorige keuken is nu een speelruimte voor hun 3-jarige dochtertje Day.

Door deze slimme verplaatsing is er een prachtige woon/leefkeuken ontstaan met inbouwkasten en apparatuur, de gedroomde wijnklimaatkast en een enorm kookeiland met een composiet donkerbruin blad van zo’n 8 cm dikte. Een bijzonder exemplaar van Cambria wat hierna exclusief verkrijgbaar is geworden bij het Hellevoetse familiebedrijf. “Wij hebben het blad vanaf stalen ingekocht vanwege de Corona tijd, het ene staaltje had veel glitters erin en het volgende niet. Het was dus best spannend hoe het totale blad eruit zou komen te zien. Toen het geleverd werd en door maar liefst 8 man naar binnen werd getild, was ik gelukkig dolenthousiast.” Het blad is een echte eyecatcher in de sfeervolle keuken die vaak gevuld is met vrienden en familie voor gezellige eetpartijen.

Overal waar je kijkt in de woning zie je glimmende details terugkomen. Melanie heeft alles zelf bedacht en uitgekozen en is ‘all the way’ gegaan. “Ik moest en zou over de top gaan in dit huis. Ik wilde de inrichting op een bepaalde manier en dat moet je durven. Zo heb ik voor veel goud en natuurtinten gekozen en is bijvoorbeeld het behang op de achterste lange muur helemaal goud en van het merk Versace. Lekker over de top, maar ik ben er iedere dag zo blij mee.”

Ook boven is alles onder handen genomen. Door een uitbouw op de garage zijn de kamers van hun dochtertje Day en hun eigen slaapkamer ruimer en is het plafond hoger waardoor je een ruimtelijk gevoel creëert. De slaapkamer van Day fungeerde als atelier voor de vorige bewoners. “Als Day straks wat ouder is, zullen we haar ‘zoldertje’ verder kunnen openmaken en wellicht kan ze hier dan boven slapen.”

De slaapkamer van Day, de 3-jarige dochter van Levi en Melanie.

De badkamer is evenals de keuken een bijzonder project geweest. Bij het zien van een nieuwe tegelsoort, natuursteen in azuurblauwe tinten, besloten Melanie en Levi de tegels rechtstreeks vanuit Italië te laten overkomen. Het duurde even maar dan heb je ook wel een bijzondere luxe én unieke badkamer. Omdat een bad niet meer in de badkamer kon worden geplaatst vanwege de ruimte, werd een losstaand exemplaar in de slaapkamer gezet. “Zo kan Day lekker in bad spelen in onze slaapkamer en kan haar broertje of zusje er straks gezellig bij.” De enige kamer die momenteel nog niet perfect is ingericht is, is de nieuwe babykamer. In juni zal er dus een nieuw gezinslid bijkomen in dit droomhuis.

Het bad in de hoofdslaapkamer met doorgang naar de inloopkast.

Tijdens onze rondleiding is het ons weer goed duidelijk geworden. Je moet soms door de huidige inrichting en sfeer heen kijken. En met een beetje geluk, een goede smaak én een behulpzame makelaar kom je een heel eind!